Wat is Hijama cupping?

Het woord “Hijama” komt uit de Arabische taal. Het is een oude en alomvattende methode om een verscheidenheid aan ziekten te behandelen. De precieze oorsprong van de Hijama cupping is echter onduidelijk en een bron van discussie. Hijama cupping wordt al duizenden jaren in de Chinese en Egyptische geneeskunde gebruikt.

Hijama Cupping zou ongeveer 5000 jaar geleden zijn begonnen en in de loop van de tijd zijn geëvolueerd. Men denkt dat hoorns van dieren zijn gebruikt om bloed op te zuigen en vergiften te verwijderen. De hoorn werd later vervangen door glas nadat het in de loop van de tijd in bamboebekers was veranderd.

Wat is het proces van een Hijama cupping

Hijama cupping wordt op een bepaalde manier gemaakt. Om te beginnen gebruikt de beoefenaar acupunctuur om de beker over de pijnplekken op het lichaam te plaatsen. De bekers worden vervolgens bevestigd met behulp van de zuigkracht van een slang of zelfs een stuk glas. Glazen bekers daarentegen worden op traditionele wijze gebruikt, met een open vlam.

De vlam verwarmt de binnenkant van de beker. Daarna worden de vlammen snel gedoofd en wordt het glas dat aan het vlees is gehecht verwijderd. Laat de cup daarna vijf tot tien minuten op de huid zitten, soms zelfs langer.

Snel genezen met Hijama cupping!

Typisch wordt bij een Hijama cupping gebruik gemaakt van een negatieve druk op warmte en zuigkracht via een cup. Het genereert een vacuüm om gifstoffen van het huidoppervlak te trekken, waardoor de bloedstroom toeneemt. De cups worden vaak op de nek, schouders, rug of elk ander deel van het lichaam geplaatst dat zich ongemakkelijk voelt. Hijama cupping kan op verschillende manieren en met verschillende cups.

Maak nu een afspraak!

Via onze website kunt u eenvoudig een afspraak inplannen. Kies de tijd en dag die het beste voor u werken, volg daarna de instructies om de boeking te voltooien. We werken met eenmalige materialen, wat betekent dat we na elke behandeling alles weggooien. Na de behandeling worden de behandeltafels gereinigd met een specifiek schoonmaakmiddel dat ziektekiemen en virussen vernietigt. Wij houden ons strikt aan de regels van het RIVM om te garanderen dat er geen kruisbesmetting optreedt.