Wat is een Cups Massage?

Cups massage is een oude oosterse therapeutische techniek die de laatste tijd in de westerse wereld populair is geworden vanwege de gezondheidsvoordelen. Zuignappen van plastic of siliconen worden gebruikt om tijdens een cupping-behandeling een negatieve druk uit te oefenen tussen de weefsellagen in een aangetast deel van het lichaam. Deze druk wordt gecreëerd door de lucht uit de cup te zuigen met een zuigpistool. Dit helpt om snellere genezing te vergemakkelijken door voedingsrijk bloed naar het beschadigde gebied te trekken.

Het is gunstig voor mensen die sporten

Vaak wordt cups massage toegepast om de bloedsomloop te bevorderen en verklevingen (knopen) af te breken, gevolgd door het gebruik van cups. Afhankelijk van de lichaamszone en de gewenste therapie, passen we de cups op verschillende manieren toe. We gebruiken de cups op verschillende manieren, waaronder ze gewoon op bepaalde locaties laten staan voor de duur van de therapie. Een andere mogelijkheid is om het behandelgebied met de cups zelf te masseren door ze over de huid te schuiven. We zetten de cups ook op een bepaalde plek houden terwijl we het omliggende gewricht mobiliseren. Cups massage is vooral gunstig voor personen die vaak sporten. Er zijn aanwijzingen dat de voordelen van cupping langer kunnen duren dan alleen massage.

Het verwijdert onaangename druk in lichaamsdelen

Tijdens een cups Massage wordt het lichaam eerst ingesmeerd met massageolie, daarna worden cups op het lichaam geplaatst. Je zou aannemen dat cupping massage een onaangename ervaring zou zijn op basis van hoe het lijkt. Integendeel zelfs. De sensatie is uniek en de ontvanger geniet er meestal van. Het voelt alsof een zachte zuigkracht spanning en druk verwijdert van strakke en ongemakkelijke spieren of lichaamsdelen. Het voelt alsof je daarna een diepe weefselmassage hebt gehad. Bij massage wordt meestal in de weefsels gedrukt, terwijl bij cupping de weefsels omhoog worden getrokken.

Contacteer ons!

Wilt u meer weten over de voordelen van Cups Massage? Neem dan contact met ons op! We vertellen u er graag meer over!