Wat is cupping?

Cupping is een massagemethode waarbij gebruik wordt gemaakt van draagbare cups. Zuignappen worden gebruikt om een gedeeltelijk vacuüm op het lichaam te creëren, waardoor de druk op de huid en onderliggende weefsels wordt verminderd. Het kan strakke spieren en tonus verlichten, verklevingen verwijderen en beperkende bindweefsels optillen door zuig- en vacuümdruk te produceren. De gespecialiseerde aanpak hydrateert en circuleert bloed door de weefsels van het lichaam. Door lymfatische kanalen te activeren, kan het worden gebruikt om diepe ontstekingen over te brengen naar het huidoppervlak voor afgifte en afvoer van overtollig vocht en toxines. Cupping kan op elk deel van het lichaam worden gebruikt zolang er een afdichting is tussen de huid en de cup, daarom is het beste voor grotere spiergroepen.

Wanneer wordt cupping gebruikt?

Cupping kan in verschillende situaties worden gebruikt. Deze voorwaarden houden het volgende in:

  • Spiertrekkingen
  • Spierspanning

Cupping kan worden gebruikt na elk type training of atletisch evenement. Cupping is een uitstekende manier om afvalstoffen na het sporten uit de weefsels en spieren te verwijderen. Tijdens inspanning ontstaan zuren en afvalstoffen zoals melkzuur. Spierongemak en stijfheid kunnen worden veroorzaakt door een opeenhoping van afvalstoffen. Cupping kan helpen om de weefsels omhoog te brengen, waardoor er meer circulatie doorheen kan circuleren. Een verhoogde bloedstroom zorgt ervoor dat afvalproducten uit de weefsels worden afgevoerd en worden vervangen door zuurstof en voedingsstoffen.

Wat zijn de voordelen van cupping?

Cupping is een goede manier om de bloedstroom op een specifieke locatie te verbeteren. Verhoogde lokale bloedtoevoer naar spieren en huid zorgt voor voeding en zorgt er ook voor dat gifstoffen via het lymfestelsel worden afgevoerd. Het lymfestelsel kan afvalproducten en gifstoffen uit het lichaam verwijderen door ze af te voeren en weg te spoelen. Pijn wordt verminderd, ongemak wordt verlicht en stijve spieren worden losgemaakt als gevolg van een verbeterde bloedsomloop.

Cupping heeft een rustgevend effect op het lichaam. Cupping kan het zenuwstelsel kalmeren, wat resulteert in een diepe staat van ontspanning. Degenen die lijden aan hoge bloeddruk, angst of vermoeidheid zullen profiteren van de therapeutische impact. Cupping kan naast ontspannend ook warmte stimuleren en een tintelend gevoel opwekken.

Boek een afspraak!

Uw cupping-therapie wordt uitgevoerd in een professionele, schone en veilige omgeving die voldoet aan de strengste klinische hygiënenormen. Al onze fysiotherapeuten hebben extra, intensieve en zeer gerichte trainingen en cursussen gevolgd, en degenen die acupunctuur beoefenen hebben aanvullende, intensieve en zeer gerichte trainingen en cursussen gevolgd. Dit geeft u de gemoedsrust dat u bij ons in de veiligste handen bent!