Ajwa dadels

Toont alle 4 resultaten

Wat zijn Ajwa dadels?

Ajwa dadels is een dadelras afkomstig uit al-Medina (een plaats in Saoedi-Arabië). Volgens bepaalde tradities verwijst Ajwa naar een soort datum, die allemaal hun oorsprong hebben in een palmboom die is opgericht door de profeet Mohammed S.A.W.

Wat zijn de voordelen van Ajwa dadels?

Kalium is overvloedig aanwezig in ajwa-dadels. Als gevolg hiervan is ajwa khajoor gunstig voor de gezondheid van het hart, omdat kalium kan helpen het risico op een beroerte te verlagen en angst te verlichten. Effectief bij het voorkomen van buikkanker, buikaandoeningen, darmstoornissen, krachtige remedie om buikwormen te vernietigen en verlicht constipatie Ajwa dadels bevatten eiwitten, koolhydraten, voedingsvezels en gezonde vetten. Wat vitamines betreft, ze zitten letterlijk boordevol vitamine A, B6, C, E en K. Ze bevatten ook carotenoïden die deel uitmaken van de vitamine A-familie en goed zijn voor het gezichtsvermogen. Andere vitamines die erin zitten zijn foliumzuur, niacine, thiamine en riboflavine.

Rijk aan vezels!

Ajwa dadels zijn een geweldige bron van vezels die het spijsverteringsstelsel ondersteunen en worden meestal gedronken met Arabische koffie. Deze dadels is een uitstekende bron van spiergroei, mentale gezondheid en energie. Het is het beste om elke dag 2 tot 3 dadels te eten, ofwel vroeg in de ochtend of tussen de maaltijden door. Ajwa-dadels of zelfs dhibs kunnen ook worden gebruikt bij het bakken als alternatief voor suiker. Onze dadels hebben een uitgesproken zoetheid in hun smaak!